Un curs per a formar a aturats com a auxiliars en telecomunicacions

Un curs per a formar a aturats com a auxiliars en telecomunicacions

Tindrà lloc a l’Institut Comte de Rius i està organitzat per Endesa i Càritas

El curs de formació d’auxiliars electrotècnics i telecomunicacions, organitzat per Endesa i Càritas, va ser presentat ahir per la tarda a l’Institut Comte de Rius de Tarragona. Aquesta és ja la cinquena edició del curs a la ciutat tarraconense.

Pedro Barquero, responsable de Relació amb Empreses i RSC de Càritas Española, va parlar de l’objectiu que té l’entitat: “Des de fa molts anys busquem un somni: canviar el món”.

Barquero va deixar ben clar que busquen “transformar la societat” i que aquest projecte es va iniciar al 2010, quan la situació era “molt complexa”. “No se sabia quant de temps duraria la crisi i l’única forma d’integrar a les famílies era amb feina”, va afegir.

“La Fundació Endesa també es va interessar. Treballa amb electricitat i van tenir la iniciativa de fer aquests tipus de cursos”, va afirmar. A més va recordar les primeres edicions del curs: “Vam començar al 2011 amb dues tallers, un a Ponferrada i un altre a Tenerife. I ara tenim set”.

“Endesa tenia molt d’interès de tenir algun taller a Catalunya i vam veure que Tarragona era el lloc ideal. Aquesta és la cinquena edició i aquí en total hem tingut 61 persones a la ciutat”, va declarar. “El total de tots els tallers que hem fet és d’unes 850 persones”, va aclarir.

No obstant, Barquero va destacar que la electricitat no és l’únic objectiu del curs: “En ocasions són molt més importants els tallers transversals d’habilitats socials, informàtica, català o de gènere que la pròpia electricitat. L’objectiu d’això és donar seguretat a la persona i recolzar-la”.

Teresa Jordán, tècnica coordinadora de l’àrea d’Economia Social de Càritas de Tarragona, va deixar clar que la problemàtica de l’atur és “una ferida constant i sagnant” i va parlar dels fruits del curs: “Ens ha donat molts bons resultats. De les persones que l’han realitzat aquí, el 41 per cent ha trobat feina”.

 Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256