EL PUNT AVUI DISSABTE, 28 D’ABRIL DEL 2018

EL PUNT AVUI DISSABTE, 28 D’ABRIL DEL 2018

De Bombai al Comte de Rius: educar per transformar

Aquest curs, els alumnes de l’Institut Comte de Rius han participat en un projecte solidari a través del qual han conegut què és el Bombay to Barcelona Library Cafe (B2BLC). B2BLC és una cafeteria escola creada per l’Amin Sheikh a Bombai on es dona una segona oportunitat als nois que viuen al carrer. A la cafeteria, els nois i noies aprenen diferents oficis i també aprenen anglès.

Aquesta activitat s’emmarca en l’objectiu del centre de promoure la responsabilitat individual i el  compromís personal dels alumnes en accions que, per petites que siguin, puguin ser transformadores. Es tracta d’una iniciativa per posar en contacte els alumnes d’FP Bàsica i CAM del centre amb joves de l’Índia que participen en un projecte d’aprenentatge solidari. El contacte ha estat a través d’intercanvi de vídeos en anglès, Skype i la visita al centre de l’impulsor del projecte a l’Índia. El projecte pretén ser motivador, despertar la curiositat dels alumnes, desenvolupar la consciència social, utilitzar les TIC, comunicar-se en anglès i treballar en equip, entre altres objectius. El projecte també inclou l’avaluació competencial dels alumnes.Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256