TESTIMONIAL DE GERD VON BORSTEL, CAP DE FORMACIÓ DE DOW STADE

TESTIMONIAL DE GERD VON BORSTEL, CAP DE FORMACIÓ DE DOW STADE

Erasmus+ és el programa que ofereix als estudiants de cicles formatius l’oportunitat de realitzar una estada de pràctiques en alguna empresa o institució instal·lada en qualsevol dels 27 països de la Unió Europea. A l’Institut Comte de Rius el programa es va posar en marxa el curs 2014-2015, i molts alumnes ja han pogut gaudir d’aquesta experiència laboral a l’estranger en els últims anys.

A través d’aquest programa, el centre manté diversos intercanvis d’estudiants al llarg del curs amb l'Institut BBS Buxtehude de la Baixa Saxònia (Alemanya) i la planta que l’empresa DOW té a la ciutat d’Stade, prop d’Hamburg. Avui parlem amb el cap de formació de l’organització, Sr. Gerd Von Borstel, que ja va visitar Tarragona el passat mes d’abril per conèixer les instal·lacions del Comte de Rius i tancar els detalls per a propers intercanvis.

Gerd Von Borstel ens explica que té una llarga experiència com a treballador en diverses àrees de l’empresa DOW, on va començar la seva carrera professional fa gairebé 40 anys. Ha treballat en diferents plantes de producció, com ara Methocel, Epoxy o Novolac, i des de l’any 1990 és el responsable de múltiples programes educatius sobre electrònica i mecànica a la DOW Stade i també del programa per a estudiants “Bachelor of Engeneering”.

Fer un programa de pràctiques a l’estranger té molts avantatges, com ara l’oportunitat d’aprendre una altra llengua: Von Borstel comenta que l’idioma que més s’utilitza a la planta d’Stade és l’alemany, tot i que la majoria de treballadors dominen l’anglès, tant parlat com escrit. D’altra banda, pel que fa als programes d’intercanvi per a estudiants en pràctiques, hi ha ofertes per a diferents perfils professionals relacionats amb l’electrònica, la mecànica, tasques de laboratori i operadors de planta, totes elles incloses en la formació dual: “la part més teòrica es du a terme a l’escola de formació professional, i la part pràctica a la planta de DOW Stade (al departament de formació, planta de producció, tallers, laboratoris...)”. Després de l’estada de pràctiques, molts estudiants es queden a l’empresa per continuar la seva carrera professional, i altres decideixen seguir formant-se i començar la universitat.

Ara, la intenció és poder tornar a repetir l’experiència dels quatre estudiants d’electrònica de la DOW Stade que van realitzar una estada a Tarragona durant el 2017 a través del programa Erasmus+: “Estem planejant repetir una visita al Comte de Rius i DOW Tarragona durant l’abril de 2018 i així acordar un nou intercanvi d’alumnes per al setembre de 2018 amb la cooperació de BBS Buxtehude, Comte de Rius i DOW”.Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256