FP CHALLENGE TARRAGONA CIUTAT

FP CHALLENGE TARRAGONA CIUTAT

El passat 19 de març l'Institut Comte de Rius va organitzar (juntament amb els instituts Vidal i Barraquer, Cal·lípolis, Pere Martell; l'Escola Joan XXIII així com Tarragona Impulsa – Ajuntament de Tarragona i l’ICE de la URV) la jornada FP Challenge Tarragona ciutat amb la participació de més d'una cinquantena d'alumnes de Cicles Formatius de grau mitjà i de grau superior de tots els centres educatius esmentats.

L'acte, una hackathon territorial impulsada per EmprènFP -dins d’Impuls FP del Departament d'Educació- va tenir lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. L'alumnat es va dividir en grups aleatoris per realitzar un treball col·laboratiu, idear i presentar una proposta de valor ràpida als diferents reptes (amb la metodologia Design Thinking). Les solucions tècniques plantejades estaven orientades a millorar la convivència en espais públics tensats per l'oci nocturn i en adaptar la ciutat per fer front a l’augment progressiu de la temperatura. El jurat que se n’encarregava de seleccionar els projectes estava format per diversos professionals de la docència.

Des de l'Institut Comte de Rius hi varen prendre part el director, Narcís Almena; i com a shakers (dinamitzadors dels grups) la professora de FOL, Sara Alija; i el coordinador d'Emprenedoria, el professor Àlex Revelles.

ALUMNAT PARTICIPANT DE CFGS

·         Marcos Menzinger Vila (1r premi).

·         Irene Cobo Rivera.

·         Jean Paul López Cuatin.

·         Luna Marqués Casado.

·         Eric Ortega Muñoz.

ALUMNAT PARTICIPANT DE CFGM

·         Enric Cuartielles Reyes (1r premi).

·         Ivet Fernández Martínez.

·         Lucia Mateu Britoa.

·         Laura Maximenco Cibotari.

·         Olivia Torrents Castellanos.

RECULL DE PREMSA

·         Diari de Tarragona.

·         Més Tarragona.

·         La Ciutat.

·         Ràdio Ciutat Tarragona.

·         Diari Esclafit.Ministerio Educación
Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Director: Narcís Almena

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256
iescomtederius@xtec.cat