El Follet Marc, dels contes al reciclatge

El Follet Marc, dels contes al reciclatge

L’educació ambiental des dels contes i les activitats amb material reutilitzat

En Marc és el follet de la Biblioteca d’una escola. És un follet que setmanalment educa als més petits de cicle inicial d’infantil en valors. Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el nostre institut està realitzant diverses activitats en centres escolars de la zona.

El passat divendres dia 9 de novembre, el follet Marc li va enviar un e-mail a la professora de l’institut Comte de Rius. De fet, era un correu reenviat del Follet de la Primavera amb un objectiu molt concret. El follet de la Primavera tenia molt fred i havia d’amagar-se en una cova. Els deixava als més petits una tasca molt important. Un repte que no podien rebutjar. A partir de les llavors havien de Mantenir Viva la Primavera fins que ell podés tornar! Si ell no tornava, mai tornaria la Primavera. Però si les llavors no germinaven, ell mai trobaria la manera de tornar! Per a fer-ho, als més petits els calien un conjunt de coses:  llavors per a fer-les créixer i cuidar-les. Aigua i pluja molt preuada. Els ocells no s’havien de menjar les llavors, però calia sentir-ne el seu cant! I tot ho havien de fer amb materials reutilitzats i activitats que professors i  alumnes de l’institut havien pensat i preparat per a ells. 

Podeu llegir l'entrada complerta a http://blocs.xtec.cat/cocrea/2018/11/13/el-follet-marc-dels-contes-al-reciclatge/Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Director: Narcís Almena

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256