Des del Comte de Rius: Feina ... i amor

Des del Comte de Rius: Feina ... i amor

Albert Estellé Caballer ara viu i treballa a Ludwigshafen, on ha treballat com a químic a BASF SE des de que va completar la seva formació a l’estiu de 2017. La seva història és com un conte de fades de la mobilitat europea. Estellé Caballer va aprofitar dues vegades l’oportunitat d’anar a l’estranger a través d’Erasmus+, i els seus programes predecessors, per a adquirir experiències pràctiques i ampliar les seves habilitats. Va arribar a Alemanya com a aprenent espanyol i després es va mudar a Noruega com a aprenent alemany.

Novembre de 2017, Manfred Kasper

Tot va començar al 2009, a l’Institut Comte de Rius, a Tarragona. El Comte de Rius li va oferir un intercanvi amb Basf (Ludwigshafen), el que va suposar una temptació per a l’aprenent. “Tenia curiositat i volia aprofitar l’oportunitat d’anar a Alemanya per unes setmanes. Va ser genial tenir aquesta oportunitat en el treball, per una banda, i com a experiència per a mi i per a la meva vida, per l’altra”, recorda Estellé Caballer. En aquesta etapa de la seva vida no podia endevinar en què es convertiria finalment.

“No sabia realment que m’esperaria a Alemanya, però estava obert a tot i la gent era molt amable”, diu. També va quedar impressionat per l’experiència pràctica que va obtenir a la planta de la BASF SE, les dimensions de la qual eren completament diferents a les dels seus estudis. “L’edifici d’entrenament era tan gran ... realment era un món nou per a mi”.

Inclús va trobar l’amor...

Albert Estellé Caballer també es va enamorar d’una aprenent. Avui en dia continuen sent parella. La seva núvia va arribar a Tarragona amb el seu grup com a part de l’intercanvi entre Alemanya i Espanya. Al principi van viure una relació de llarga distància.

Però Albert Estellé Caballer va regressar a Ludwigshafen ja amb el seu títol, on va completar tres anys més d’estudis a BASF SE. I de nou li van oferir l’oportunitat de participar en un programa d’intercanvi europeu a Noruega (a Kyrksaeteror, al nord de Trondheim), per quatre setmanes. “Noruega era exòtica per a mi, només volia provar-la per a obtenir algunes idees noves”. Una vegada més un món completament nou se li va obrir, tant professionalment com cultural. “És sorprenent com de diversa és Europa. I com de diferent és la gent que treballa i viu conjuntament!”, conclou Estellé Caballer.

Per a ell va ser i és important conèixer molts móns diferents i adquirir noves impressions, pensaments i idees. “En cada cultura hi ha coses que t’atrauen. Vaig descobrir moltes coses que no sabia abans. A través de les meves estades a l’estranger he ampliat considerablement els meus horitzons. Ah!! I vaig conèixer a la meva núvia! Per a mi l’Erasmus+ va ser un èxit!!”.

https://www.na-bibb.de/stories/erasmus-berufsbildung/von-spanien-ueber-deutschland-nach-norwegen-und-zurueck/Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256