BASF amb la Qualitat: TALLER LEAN MANUFACTURING

BASF amb la Qualitat: TALLER LEAN MANUFACTURING

El dijous 24 de novembre els alumnes de 1r i 2n CFGS Química Industrial BASF  han participat en la  xerrada  sobre Lean Manufacturing, a càrrec de  Jordi Silvestre i Txema Godall responsables de l’empresa BASF.

 

Però... què és el Lean Manufacturing? Lean Manufacturing (o producció sense deixalles) és un model de gestió enfocat a poder lliurar el màxim valor als clients, utilitzant els mínims recursos necessaris. Eliminant el malbaratament, millora la qualitat i es redueix el temps de producció i el cost.

 

El concepte Lean Manufacturing està basat en eines d’anàlisi japoneses, com ara la producció kanban, els processos poka yoke, la filosofia Monozukuri o l’àrea de valor genba. Conceptes molt interessants de gestió que estan en auge a la indústria moderna.

 

Tots aquests conceptes s’han treballat  mitjançant tècniques de qualitat com Ishikawa, 5 perquès, gestió visual, TGN, TOP... que després s'apliquen al dia a dia dels operadors de planta.Ministerio Educación
Departament ensenyament
Ministerio educación cultura y deporte
SOC Departament Empresa i Educació
Premi ensenyament
QualiCAT

L’Institut Comte de Rius és un centre públic docent de Tarragona. Està arrelat al territori, a l’entorn i al context social i cultural, amb un projecte educatiu propi, centrat en les persones, obert a la col·lectivitat i amb autonomia de gestió i de funcionament.

Sistema de Gestió de Qualitat Certificat Norma ISO 9001

Director: Narcís Almena

Bureau Veritas
Carrer Marcel·lí Domingo s/n
Campus Sescelades
43007 Tarragona
TARRAGONA
977 241 384
977 242 256
iescomtederius@xtec.cat